El rugby en cadira de rodes o també anomenat Quad Rugby va sorgir per primera vegada en 1977 amb l’objectiu de crear un esport alternatiu al bàsquet on pugueren participar jugadors amb movilitat reduida (sobretot de braços i mans) en igualtat de condicions. D’aquesta manera sorgeix aquest esport, una combinació de molts altres com: el bàsquet, el voleibol, el handbol i tamb´é del hockey sobre gel.

 Aquest esport es va veure per primera vegada en els Jocs Paralímpics en Atlanta de 1996 com a esport d’exhibició, però no va ser fins Sidney 2000 que va passar a formar part del seu programa. Hui dia, es considera com un dels esports paralímpics oficials sent un dels grans espectacles dels Jocs Paralímpics.

La situació actual de gestió d’aquest esport és: com a òrgan rector mundial o internacional s’encarrega la Federació Internacional de Rugby en Cadira de Rodes (IWRF); i com a òrgan nacional la Federació Espanyola d’Esports per a Persones amb Discapacitat Física (FEDDF).

BIBLIOGRAFIA http://www.feddf.es/seccion-deporte/487/rugby/asi-es-el-rugby.html https://worldwheelchair.rugby/wheelchair-rugby-rules/